5-trins planen

6-tabellen

  • 1 x 6 = 6
  • 2 x 6 = 12
  • 3 x 6 = 18
  • 4 x 6 = 24
  • 5 x 6 = 30
  • 6 x 6 = 36
  • 7 x 6 = 42
  • 8 x 6 = 48
  • 9 x 6 = 54
  • 10 x 6 = 60

Trin 1a: Se, læs højt og gentag

Trin 1a er at lære tabellen at kende, så se, læs højt og gentag. Hvis du tror, at du husker dem, så er det tid til at teste din viden i trin 1b.


Trin 1b: I rækkefølge

Udfyld dine svar. Når du har indtastet alle svarene, skal du klikke på 'Tjek' for at se, om du har svaret rigtigt på dem! Hvis du har svaret rigtigt på dem alle, kan du øve dig på 6-tabellen blandet i tilfældig rækkefølge.

Reklame:

Trin 2: Træk det rigtige svar hen på spørgsmålet

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Trin 3: Blandet

Øv 6-tabellen blandet. Udfyld alle svar, og tryk 'tjek' for at se, hvor mange du har rigtig.


Trin 4: Multiple choice

Prøv at svare rigtigt på alle 15 spørgsmål!Trin 5: Tabel-diplom

Svar rigtigt på alle 20 spørgsmål for at få diplomet!

6-tabellen

Reklame:

Spil

Disse spil giver mulighed for at gentage spørgsmålene og forbedre kendskabet til 6-tabellen. Ha' det sjovt med 6-tabellen spillene!

Memory gangetabel-spil

 

6-tabellen memory

Prøv så hurtigt som muligt at finde de matchende spørgsmål og svar!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

6-tabel

Her kan du øve dig på 6-tabellen. Dette er den første af de lidt sværere tabeller, som normalt læres i 5. klasse. Du kan øve dig på 6-tabellen i rækkefølge, og når du har styr på den, kan du gøre det lidt vanskeligere ved at øve regnestykkerne i tilfældig rækkefølge. Hvis du vil øve 6-tabellen på tid, kan du selvfølgelig tage hastighedsprøven. Hvis du vil øve dig for sjov, foreslår vi at du udskriver opgavearket med 6-tabellen og øver dig med det.

6 tabellen

Udskriv 6-tabellen opgavearket.

Klik på opgavearket for at vise det i et større format. Ved 6-tabellen opgaveeark kan du vælge mellem tre forskellige typer øvelser. I den første øvelse skal du tegne en linje fra summen til det rigtige svar. I den anden øvelse skal du indtaste det manglende tal for at udfylde summen korrekt. I den tredje øvelse skal du svare på de summer, der er blevet blandet.

Lær også de andre gangetabeller:

Beskrivelse af 6-tabellen

Det er her, du kan øve dig på 6-tabellen ved at indtaste alle de rigtige svar og så tjekke, hvor mange du har svaret rigtigt. Der er forskellige måder, man kan øve sig på tabellerne. Du er nu på siden med % TIMESTABLENUMBER%, hvor gangestykkerne kan øves i rækkefølge. Når du har mestret tabellen i rækkefølge, kan du øve summerne i tilfældig rækkefølge. Du kan lære tabellerne på en pc, tablet, iPad eller mobiltelefon. Du lærer denne tabel i 4. års matematik.

pin it