Opgaveark til 11-gangetabellen


Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Gratis opgaveark til 11-gangetabellen

Klik på opgavearkene for at se dem i et større format og udskrive dem. Det gratis opgaveark til 11-gangetabellen giver dig flere øvelser. For eksempel er der øvelsesark med 3 forskellige øvelser, der omfatter 60 blandede opgaver. Ved hjælp af disse opgaver kan du øve og repetere gangetabellerne på flere måder.

Disse ark er glimrende til at øve 11-gangetabellen på. Heldigvis er der med 11-gangetabellen et tydeligt mønster for regnestykkerne. For eksempel kan du placere alle regnestykkerne under hinanden, og du vil hurtig lægge mærke til. 1 x 11 = 11, 2 x 11 = 22, 3 x 11 = 33, 4 x 11 = 44. Har du lagt mærke til noget? Hvis summen er x 2, så svaret er 22, så 2 er skrevet to gange. Alternativt med x 3, hvor svaret er 33, så 3 er skrevet to gange. Dette skyldes, at 3 x 11 også kan opdeles som 3 x 10 + 3 x 1, hvilket er 30 + 3 = 33. Men bemærk at 10 x 11 er anderledes; her er svaret 110. Held og lykke!

Gangetabellerne er grundlaget for mere omfattende regnestykker og den generelle matematikforståelse. De øvelser, der tilbydes her, er velegnede til matematikundervisning i folkeskolen. Disse gratis opgaveark til 1-gangetabellen kan du udskrive eller downloade (i PDF-format), og de er specielt rettet mod elever i folkeskolen. Du kan også bruge opgaveark-generatoren til selv at skabe gange-opgaveark. Disse matematikopgaveark genereres tilfældigt og giver derfor endeløse mængder af øvelsesmateriale, som du kan bruge hjemme eller i klassen.

Reklame:
pin it