Opgaveark til 12-gangetabellen


Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Gratis opgaveark til 12-gangetabellen

12-gangetabellen er ofte den sidste gangetabel, eleverne skal lære. Nogle skoler går kun op til 10-gangetabellen. Det er dog altid nyttigt at øve både 11- og 12-gangetabellen. Det er især nyttigt at lære 12-gangetabellen, fordi den regelmæssig dukker op i mange matematikproblemer og i hverdagen. Hertil kommer, at når man bevæger sig ud over 10-gangetabellen, vil der komme interessante mønstre, der giver eleverne tillid til at løse mere komplekse problemer i fremtiden. Disse gratis opgaveark til 12-gangetabellen giver dig et glimrende værktøj til at øve og lære tabellerne udenad.

12-gangetabellen er nok den sværeste gangetabel, du skal lære udenad. Der er dog nogle tips, der kan hjælpe dig med at lære denne tabel hurtigere. Lad os se på nogle af regnestykkerne. 1 x 12 = 12. Dette kan omskrives til er det 1 x 10 + 1 x 2 = 10 + 2 = 12 Nu det 2.. 2 x 12 = ...., er 2 x 10 + 2 x 2 = 20 + 4 = 24. Lad os nu gå lidt længere op og undersøge 9 x 12, som er 9 x 10 + 9 x 2 = 90 + 18 = 108. Denne metode er en fantastisk måde at øve 12-gangetabellen på, hvis du ikke allerede har lært den udenad. Det er vigtigt, at du regelmæssigt øver og repetere gangetabellerne. Vi anbefaler mindst 10 minutter og endda 15 minutter for at nå de bedste resultater.

Gangetabellerne er grundlaget for mere omfattende regnestykker og den generelle matematikforståelse. De øvelser, der tilbydes her, er velegnede til matematikundervisning i folkeskolen. Disse gratis opgaveark til 1-gangetabellen kan du udskrive eller downloade (i PDF-format), og de er specielt rettet mod elever i folkeskolen. Du kan også bruge opgaveark-generatoren til selv at skabe gange-opgaveark. Disse matematikopgaveark genereres tilfældigt og giver derfor endeløse mængder af øvelsesmateriale, som du kan bruge hjemme eller i klassen.

Reklame:
pin it