Opgaveark til 3-gangetabellen


Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Gratis opgaveark til 3-gangetabellen

Denne side indeholder en række nyttige og gratis opgaveark til 3-gangetabellen, som du kan udskrive eller downloade. Disse opgaveark er udarbejdet af lærere og er rettet mod elever i folkeskolen. Det printbare matematikopgaveark i pdf er specielt velegnet til elever i 2. og 3. klasse. De indeholder tre forskellige øvelser eller 60 blandede spørgsmål, der giver mulighed for hurtig og regelmæssig repetition af spørgsmålene.

Eleverne vil ofte begynde at øve sig på 3-gangetabellen efter 1-, 2-, 5- og 10-gangetabellerne. Det betyder, at du sikkert allerede kender noget til 3-gangetabellen. For eksempel er: 1 x 3 = 3, 2 x 3 = 6, 5 x 3 = 15 og 10 x 3 = 30. Med andre ord er du allerede halvvejs igennem det at lære 3-gangetabellen. Hvis du lærer denne tabel ved hjælp af nummerlinjen, kan du gradvist foretage hop af 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 osv.

Gangetabellerne er grundlaget for mere omfattende regnestykker og den generelle matematikforståelse. De øvelser, der tilbydes her, er velegnede til matematikundervisning i folkeskolen. Disse gratis opgaveark til 1-gangetabellen kan du udskrive eller downloade (i PDF-format), og de er specielt rettet mod elever i folkeskolen. Du kan også bruge opgaveark-generatoren til selv at skabe gange-opgaveark. Disse matematikopgaveark genereres tilfældigt og giver derfor endeløse mængder af øvelsesmateriale, som du kan bruge hjemme eller i klassen.

Reklame:
pin it