Opgaveark til 5-gangetabellen


Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Gratis opgaveark til 5-gangetabellen

Klik på et af opgavearkene for at se eller udskrive det. 5-gangetabellen indeholder forskellige øvelser. For eksempel kan du søge efter blokke og farve dem med tallene, der er en del af 5-gangetabellen. Alternativt kan du tegne linjer fra spørgsmålene til de rigtige svar. Øvelserne på opgavearkene forbereder dig på fremtidige matematikproblemer.

5-gangetabellen er normalt den 4. gangetabel, eleverne lærer. Denne efterfølger 1-, 2- og 10-gangetabellerne. 5-gangetabellen kan nemt huskes ved at tilføje 5 hver gang. Svarene vil altid ende med 5 eller 0. Hvis du bruger nummerlinjen, vil du gradvise springe med intervaller på 5. Det ser ud som følger: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 osv. Dette hjælper dig med at huske svarene, og du kan tjekke, om dine svar er rigtige.

Gangetabellerne er grundlaget for mere omfattende regnestykker og den generelle matematikforståelse. De øvelser, der tilbydes her, er velegnede til matematikundervisning i folkeskolen. Disse gratis opgaveark til 1-gangetabellen kan du udskrive eller downloade (i PDF-format), og de er specielt rettet mod elever i folkeskolen. Du kan også bruge opgaveark-generatoren til selv at skabe gange-opgaveark. Disse matematikopgaveark genereres tilfældigt og giver derfor endeløse mængder af øvelsesmateriale, som du kan bruge hjemme eller i klassen.

Reklame:
pin it