Opgaveark til 9-gangetabellen


Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Se opgaveark

Gratis opgaveark til 9-gangetabellen

Du ville nok ikke have troet det, men 9-gangetabellen er en af de nemmeste at huske. Ved at bruge disse opgaveark til 9-gangetabellen bliver det endnu nemmere. Disse øvelsesark er udarbejdet af lærere og er rettet mod elever i folkeskolen, for at støtte dem med deres forståelse af matematik.

Tricket med 9-gangetabellen er, at det første og andet tal i svaret, altid giver 9. Her, kan du selv se; 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 og 90. En anden sjov huskeregeler at placere tallene under hinanden. Her kan du se, at alle venstrestillede tal konstant får lagt 1 til: 1(0, 1, 2, 3 osv.), mens alle højrestillede tal får fratrukket 1 (9, 8, 7, 6 osv.) Mange elever omberegner også 9-gangetabellen ved hjælp af 10-gangetabellen. Dette er en god måde at kontrollere, om dine svar er korrekte. Men husk altid at tage dig god tid.

Gangetabellerne er grundlaget for mere omfattende regnestykker og den generelle matematikforståelse. De øvelser, der tilbydes her, er velegnede til matematikundervisning i folkeskolen. Disse gratis opgaveark til 1-gangetabellen kan du udskrive eller downloade (i PDF-format), og de er specielt rettet mod elever i folkeskolen. Du kan også bruge opgaveark-generatoren til selv at skabe gange-opgaveark. Disse matematikopgaveark genereres tilfældigt og giver derfor endeløse mængder af øvelsesmateriale, som du kan bruge hjemme eller i klassen.

Reklame:
pin it